Tartă Linzer cu gem de zmeură

Tarta Linzer cu dulceata de zmeura jpeg

După ce vei încerca această reţetă, tarta Linzer cu gem zmeură va deveni în curând desertul preferat al familiei tale. Este un preparat simplu şi delicios, iar aroma bogată a gemului îţi va încânta toate simţurile.

Ingrediente

110 g alune de pădure 140 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară pudră ¼ linguriţă cuişoare măcinate 110 g zahăr 1 praf de sare 110 g unt rece 1 ou 370 g gem de zmeură 1 gălbenuş 1 linguriţă apă unt, pentru uns tava făină, pentru pudrat suprafaţa de lucru

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi o formă de tartă cu puţin unt. Pui într-un blender alunele de pădure, făina, coaja rasă de lămâie, scorţişoara, cuişoarele măcinate, zahărul şi sarea şi amesteci. Omogenizezi până vezi că alunele sunt complet măcinate, iar ingredientele sunt amestecate. Adaugi untul şi oul şi amesteci până când se formează un aluat moale.

Răstorni aluatul pe o suprafaţă de lucru, presari făină şi îl frămânţi de câteva ori, până nu se mai ţine pe degete. Păstrezi o treime din aluat pentru decor. Coca rămasă o întinzi şi o aşezi în forma de tartă, inclusiv pe margini. Torni gemul de zmeură peste aluat şi nivelezi cu o spatulă.

Pudrezi cu făină suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul pe care l-ai păstrat, până obţii o foaie subţire de 0,5 cm. Tai fâşii din aluat şi le aranjezi peste gem, unele peste altele, după imaginaţie.

Amesteci gălbenuşul cu apa până se omogenizează şi ungi crusta tartei cu această compoziţie, apoi dai tava la cuptorul încălzit, aproximativ 35-40 de minute, până se rumeneşte.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Tartă cu gem de zmeură, simplă şi gustoasă

Tartă cu gem de zmeură, simplă şi gustoasă

Prăjitură cu miere şi gem, pur şi simplu delicioasă

Prăjitură cu miere şi gem, pur şi simplu delicioasă

Prăjitură cu gem şi fructe confiate

Prăjitură cu gem şi fructe confiate