Tartă rustică cu mere

Merele sunt excelente în prăjituri, plăcinte, dar şi tarte. Dacă nu le preferi crude, atunci bucură-te de savoarea lor în diverse deserturi. Tartele sunt foarte uşor de preparat, sunt rapide şi foarte gustoase. Aşadar, încearcă o reţetă foarte bună de tartă rustică cu mere.
Iată de ce ai nevoie pentru reţeta de tartă rustică cu mere:
- 150 de grame de zahăr
- 100 de ml de ulei de struguri sau arahide
- 200 de grame de făină
- 100 de ml de lapte
- 4 mere mai mari
- 3 ouă potrivite
- 75 de grame de stafide
- 75 de grame de alune de pădure
- 1 plic de praf de copt
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 linguriţe de suc de lămâie
- Un praf de sare
Cum preparăm tarta rustică cu mere?
Se ia un castron mai mare, se pun ouăle şi se mixează cu zahărul câteva minute, apoi se adaugă treptat laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu mixerul. Făina se cerne şi se pune treptat, în ploaie, peste amestecul cu ouă.
Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi, apoi se taie în feliuţe subţiri. Apoi, se adaugă la aluat, împreună cu stafidele, scorţişoara şi praful de sare. Stafidele se pot ţine puţin în rom. Alunele de pădure se pun la foc potrivit într-o tigaie antiaderentă, fără să fie unsă şi se lasă la prăjit pentru 3-4 minute. Se amestecă mereu în timp ce se prăjesc.
Când sunt gata, se lasă la răcit puţin, se taie bucăţi potrivite şi se pun şi ele în aluat. Plicul de praf de copt se stinge cu 2 linguriţe de suc de lămâie, apoi se pune în aluat. Se pregăteşte o tavă de copt pentru tartă, de preferat rotundă.
Se ia o bucată de hârtie de copt, se trece rapid printr-un jet de apă rece, se stoarce cât se poate de bine, se pune în forma de tartă, apoi se toarnă aluatul peste ea. Tarta se pune timp de 40-50 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Tarta de mere se serveşte caldă, pudrată cu zahăr, alături de două linguri de îngheţată de vanilie. Este perfectă! Poftă bună!