Tartă siciliană cu portocale

tarta siciliana jpeg

Din însorita insulă italiană vine o reţetă pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă, tarta siciliană cu portocale.

De ce ai nevoie pentru tartă siciliană cu portocale

Pentru blat

coaja de la 2 portocale

400 g făină

100 g zahăr

8 linguri unt rece

3 gălbenuşuri

1 praf de sare

3 linguri apă rece

Pentru umplutură

2 ouă

150 ml suc de portocale proaspăt

100 g zahăr pudră

1 portocală roşie

Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu untul, zahărul şi gălbenuşurile. Adaugi sarea, coaja de portocală şi apa rece şi omogenizezi. Întinzi o foaie, pe care o pui într-o formă şi o ţii la cuptor 15-20 de minute.

Pentru umplutură, baţi ouăle cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, torni sucul de portocală şi omogenizezi. Torni umplutura peste blat şi dai din nou la cuptor până când se încheagă crema. Decorezi tarta cu felii de portocală roşie.

Sursa http://theviewfromgreatisland.com

http://theviewfromgreatisland.com