Tartine cu jumări din tofu: reţetă de post

1 shutterstock 1819491635 jpg jpeg

Tofu este acel ingredient sănătos care dă savoare mâncărurilor de post. Dacă până acum îl foloseai în salate sau îl mâncai natur, ce zici să-l faci... jumări?

Suntem în Postul Paştelui, cel mai lung şi cel mai greu din an. Provocarea cea mai mare în zilele de post constă în a găsi reţete care să ne aducă aportul necesar de proteine, vitamine şi minerale pentru a funcţiona optim.

Tofu este un produs alimentar originar din China, obţinut din lapte de soia (boabe de soia înmuiate în apă, fierte şi zdrobite). Este o sursă importantă de proteine şi nu lipseşte din bucătăriile din Asia. În funcţie de metoda de producţie, textura lui poate varia de la foarte moale la extrafermă. Tofu este bogat în nutrimente, inclusiv calciu, mangan, vitamine şi minerale. Poate conţine şi antinutrimente, care inhibă absorbţia unor minerale şi vitamine în organism, de aceea este indicată înmuierea şi fierberea boabelor de soia, înainte de a prepara tofu, pentru a reduce cantitatea acestor compuşi. 

Ingrediente

2 felii de pâine, la alegere

200 g brânză tofu

3 roşii cherry

miezul de la ½ avocado copt

1-2 linguri ulei de măsline

½ linguriţă turmeric pudră

1 linguriţă pudră de usturoi

1 linguriţă pudră de ceapă 

1 linguriţă paprica, opţional 

sare

piper

frunze rucola, pentru decor 

Tai brânza tofu cuburi şi o sfărâmi cu furculiţa. Încingi uleiul într-o tigaie, pui tofu, presari pudra de turmeric, cea de usturoi şi de ceapă şi, dacă doreşti, paprica, asezonezi cu sare şi piper, după gust. Căleşti la foc mediu 5-7 minute şi amesteci ocazional. Întinzi jumările de tofu pe feliile de pâine. Le serveşti cu roşii cherry tăiate jumătăţi, cu felii de avocado, decorate cu frunze de rucola.

FOTO Shutterstock