Terină cu brânză (fără foc)

terina cu branza fara foc jpeg

Vara asta sigur nu vrem să stăm prea mult în bucătărie şi atunci căutăm pentru voi tot felul de reţete care se prepară fără prea multă bătaie de cap. Această terină cu brânză preparată fără foc este foarte delicioasă şi poate fi un potrivit aperitiv.

Terină cu brânză (fără foc) - Ingrediente

1 pâine toast neagră 700 g brânză de vaci 100 g unt 2 pere 10 nuci mari ½ legătură pătrunjel 200 g coacăze albe pentru decor sare piper

Terină cu brânză (fără foc) - Cum se prepară

Mai întâi se prepară compoziţia de brânză. Nucile se sparg şi se scot miejii întregi. Brânza se scurge foarte bine şi se mixează cu untul moale şi miezul măcinat de la cinci nuci. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust, şi se lasă deoparte. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Se îmbracă o tavă de cozonac cu folie alimentară şi se aşază felii de pâine fără coajă pe pereţii şi pe fundul tăvii. Se pune jumătate din crema de brânză, se adaugă cubuleţe de pere şi se apasă uşor cu o lingură. Se aşază felii de pâine, restul de cremă şi de pere. Se acoperă cu felii de pâine şi se dă la frigider pentru două ore. Se răstoarnă tava pe un platou, se desface folia de plastic şi se ornează deasupra cu miezul de nucă rămas. În jurul terinei se pun coacăzele albe, care vor fi servite împreună cu terina cu brânză preparată fără foc.