Tigaie Shakshuka

tigaie shak jpg

O idee pentru un mic dejun deosebit.

Ingrediente  pentru tigaie Shakshuka

1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă medie tocată cubulețe
1 ardei roșu tocat
4 căței de usturoi tocați
3 ouă mari
2 lingurițe boia dulce
1 linguriță chimen
 ¼ linguriță pudră de chili
1 cutie roșii descojite sau 3 roșii proaspete, fără coajă, tocate
sare și piper, după gust
pătrunjel și coriandru, pentru ornat

Mod de preparare tigaie Shakshuka

Încingi bine uleiul într-o tigaie de fontă, adaugi ardeiul gras și ceapa și le călești 5 minute, după care completezi cu usturoiul și condimentele, și omogenizezi încă un minut.

Adaugi roșiile tăiate mărunt, pui sare și piper și aduci sosul la fiert. Faci câte un căuș în sos pentru fiecare ou și pui oul în el, acoperi tigaia cu capac și lași 8 minute până când ouăle sunt făcute. Dacă le preferi mai moi, poți lăsa tigaia pe foc 5 minute. Dai deoparte și ornezi cu coriandru și pătrunjel toacat.