Tigaie Shakshuka
O idee pentru un mic dejun deosebit.
Ingrediente pentru tigaie Shakshuka
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă medie tocată cubulețe
1 ardei roșu tocat
4 căței de usturoi tocați
3 ouă mari
2 lingurițe boia dulce
1 linguriță chimen
¼ linguriță pudră de chili
1 cutie roșii descojite sau 3 roșii proaspete, fără coajă, tocate
sare și piper, după gust
pătrunjel și coriandru, pentru ornat
Mod de preparare tigaie Shakshuka
Încingi bine uleiul într-o tigaie de fontă, adaugi ardeiul
gras și ceapa și le călești 5 minute, după care completezi cu usturoiul și
condimentele, și omogenizezi încă un minut.
Adaugi roșiile tăiate mărunt, pui sare și piper și aduci sosul la fiert. Faci
câte un căuș în sos pentru fiecare ou și pui oul în el, acoperi tigaia cu capac
și lași 8 minute până când ouăle sunt făcute. Dacă le preferi mai moi, poți
lăsa tigaia pe foc 5 minute. Dai deoparte și ornezi cu coriandru și pătrunjel
toacat.