Tocană de pui cu năut şi cartofi. Reţeta lui Jamie Oliver

Jamie Oliver ne prezintă astăzi o reţetă nu foarte complicată pentru o tocăniţă delicioasă. Savoarea legumelor se combină cu carnea de pui, iar rezultatul este unul foarte gustos. Încearcă şi tu mâncărea recomandată de cunoscutul bucătar şi vei vedea cât de bună este combinaţia de cartofi, roşii, năut şi pui.
Ingrediente
500 g roşii coapte 2 căţei de usturoi 1 ceapă 200 g măsline ½ legătură pătrunjel proaspăt 400 g boabe de năut (1 conservă) 4 pulpe de pui ulei de măsline 1,5 litri supă de pui 1 foaie de dafin 200 g cartofi mici
Mod de preparare
Tai roşiile în jumătăţi dacă sunt prea mari, apoii cureţi şi feliezi cât mai fin usturoiul. Cureţi şi toci ceapa, scoţi sâmburii măslinelor şi alegi frunzele de pătrunjel şi le toci. Scurgi lichidul din conserva de năut.
Într-o cratiţă mare, rumeneşti pulpele de pui în puţin ulei de măsline. Scurgi excesul de grăsime, apoi adaugi roşiile, supa de pui şi usturoiul. Fierbi la foc mic 45 de minute, apoi adaugi toate celelalte ingrediente. Fierbi la foc mic încă 30 de minute.
Înainte de a servi tocana, desfaci carnea de pe os şi o pui din nou în cratiţă, alături de legume, aruncând oasele şi pieliţa, apoi condimentezi, după gust, cu sare şi piper.
Tocana este delicioasă atunci când e servită cu o bucată de pâine cu crusta tare şi, dacă vrei, puţină maioneză cu usturoi.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver
Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver
Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver
Cel mai bun ratatouille. Reţeta clasică a lui Jamie Oliver
Cel mai bun ratatouille. Reţeta clasică a lui Jamie Oliver
Pui cu roşii şi bacon la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver
Pui cu roşii şi bacon la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver