Tocană vegetariană
O reţetă mediteraneană perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei care pur şi simplu vor să mănânce sănătos.
Ingrediente:
o lingură de ulei de măsline o ceapă tăiată mărunt 3 căţei de usturoi pisaţi o linguriţă de paprika o jumătate de linguriţă de chimion cimbru uscat 3 morcovi medii tăiaţi fâşii 2 rădăcini de ţelină 1 ardei roşu tăiat 1 ardei galben tăiat 400 de grame de roşii 250 de ml de supă de legume 2 castraveţi tăiaţi subţire 250 de grame de linte fiartă
Mod de preparare:
Căliţi ceapa timp de 5-10 minute. Adăugaţi usturoiul, cimbrul, morcovii, ţelina şi ardeii şi lăsaţi pe foc circa 5 minute. Puneţi apoi roşiile, supa de legume, castraveţii şi lăsaţi tocana să fiarbă 25 de minute. Scoateţi cimbrul, adăugaţi lintea şi mai lăsaţi puţin compoziţia la fiert, apoi luaţi-o de pe foc.
Foto: bbcgoodfood.com