Tocăniţă cu ardei copţi şi cârnaţi

Din ingrediente simple, pe care le ai în frigider, poţi pune la cale o masă savuroasă. O combinaţie potrivită pentru vremea rece, va deveni o mâncare reconfortantă.
Ingrediente
500 g ardei copţi congelaţi
300 g cârnaţi semi-afumaţi sau crenvurşti, după preferinţă
300 ml suc de roşii
2 cepe
2-3 linguri ulei
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă boia iute
1 foaie de dafin
sare
piper
Decongelezi ardeiul copt. Tai cepele julien şi le căleşti în ulei, la foc mediu, cu un praf de sare. Când ceapa e aurie, adaugi cârnaţii sau crenvurştii tăiaţi felii şi ardeii copţi făcuţi fâşii.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, torni sucul de roşii, pui foaia de dafin, boiaua dulce şi pe cea iute şi amesteci. Laşi să dea câteva clocote, acoperi vasul şi fierbi la foc mic până se îngroaşă sosul. Decorezi papricaşul după imaginaţie şi îl serveşti fierbinte, cu pâine de casă.
FOTO Shutterstock