Tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă

Simplu, gustos şi...românesc, pentru un weekend reuşit în familie! ;
- Porții: 5
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
800 g ciuperci 4 cepe 2 linguri bulion 3 ardei graşi 5 căţei usturoi sare piper 3 linguri ulei 1 legătură mărar
Mod de preparare
Speli ciupercile şi le tai subţire, inclusiv codiţele. Tai ceapa julien şi o pui la călit în ulei încins. După ce a devenit sticloasă, adaugi ciupercile, ardeii graşi tăiaţi feliuţe şi usturoiul zdrobit. Le laşi la fiert până când scade puţin zeama lăsată de ciuperci, apoi adaugi bulionul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai ţii 10 minute. Opreşti focul şi presari mărarul tăiat fin. Serveşti tocăniţa cu mămăliguţă caldă.