Tocăniţă de varză cu cârnaţi

Nemţii mănâncă mai mult carne, în special diverse tipuri de cârnaţi, pâine, cartofi şi dulciuri. Dintre tipurile de wurst (cârnaţi), cei mai cunoscuţi sunt rohwurst, obţinuţi din salam din carne crudă uscată prin afumare, brühwurst, preparaţi prin fierbere sau prin opărire, şi kochwurst, pregătiţi din ingrediente care au fost prelucrate termic. Ca să nu le cadă greu toate aceste mâncăruri, mai adaugă alimente fermentate, cum ar fi varza acră sau smântâna.
Ingrediente 300 g cârnaţi 2 linguri ulei ½ varză 7-8 cartofi mici 1 morcov 1 ceapă cimbru uscat pătrunjel verde sare piper
Preparare
Curăţă legumele, spa-lă-le, taie-le cum doreşti şi căleşte-le cu cele 2 linguri de ulei până ce încep să se înmoaie. Acoperă cu apă şi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.Adaugă cârnaţii tăiaţi rondele şi lasă-i să mai fiarbă încă 5 minute.Potriveşte gustul cu sare şi cu piper, după preferinţă, adaugă cimbru şi pătrunjelul tocat. După câteva clocote, ia vasul de pe foc. Mâncarea se serveşte caldă.