Tocăniţă din carne de porc şi legume

tocanita din carne de porc si legume jpeg

Nu-i neapărat o mâncare de sărbătoare, dar cu siguranţă este foarte deliciooasă şi va aduna în jurul mesei pe toşi cei dragi.

Ingrediente

400 g pulpă de porc 1 ceapă roşie 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 4 căţei de usturoi 300 ml pulpă de roşii 2-3 linguri de ulei 150 ml vin alb sec 1 linguriţă boia de ardei dulce oregano uscat cimbru uscat sare piper

Cum se prepară

Se zdrobeşte ustu­roiul, se amestecă cu sare, o lingură de ulei şi piper proaspăt zdrobit. Cu pasta care se formează se ­unge carnea tăiată bucăţi, se pudrează cu boia de ardei dulce şi se lasă la ­rece 2-3 ore. Se încălzesc două linguri cu ulei, se adaugă carnea şi se rumeneşte pe toate părţile, la foc iute. Se scoate deoparte şi se păstrează caldă.

3 În grăsimea rămasă, se călesc uşor ardeii graşi, ceapa tăiată bucăţi mari şi pulpa de roşii. După 10 minute, se toarnă vinul şi se pun bucăţile de carne. Se condimentează cu oregano, cimbru şi sare şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, ­încă 10 minute. ­Legumele trebuie să rămână cât mai întregi. Se serveşte caldă, cu ardei iute.