Tocăniţă din inimi şi pipote

tocanita din inimi si pipote jpeg

Când eram mică, mama obişnuia deseori să prepare tocăniţă din inimi şi pipote. Tot din aceste ingrediente, mai făcea ciorbe, ori ciulama. Care era delicioasă şi de care îmi voi aminti mereu. Acum aducându-mi aminte de aceste mâncăruri, prefer să fac o tocăniţă din inimi şi pipote, o reţetă pe care vreau să o împărtăşesc cu voi.

Tocăniţă din inimi şi pipote - Ingrediente (4 porţii)

500 g amestec pipote şi inimi de pui 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 2-3 roşii pentru sos 75 ml de ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper

Tocăniţă din inimi şi pipote - Mod de preparare

Cureţi pipotele şi inimile bine, le tai zgârciurile în exces, le speli şi le laşi la scurs. Cureţi legumele. Ceapa o tai julien, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi pipotele şi inimile şi laşi 2-3 minute.

Separat, opăreşti roşiile, le cureţi coaja, le mixezi şi le torni în cratiţă. Laşi câteva clocote şi pui morcovii şi cartofii. Completezi cu apă clocotită. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc moale până când s-a fiert carnea. În momentul servirii, presari pătrunjel tocat peste tocăniţa din inimi şi pipote.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg