Tocinei moldoveneşti
Dacă ai călătorit în Nordul Moldovei, cu siguranţă ai gustat acest deliciu specific zonei: tocinei din cartofi. În unele locuri se servesc cu smântână şi presăraţi cu zahăr. Oricum, ei sunt delicioşi!
Ingrediente
- 4-5 cartofi mari
- 2 linguri făină
- sare, după gust
- piper, după gust
- ulei, pentru prăjit
- 200 g smântână fermentată, pentru servit
- ceapă verde, pentru decor
Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi scurgi foarte bine, pentru a ieşi crocanţi şi rumeni, apoi adaugi făina, sarea şi piperul şi omgenizezi.
Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi, cu o lingură, formezi chiftele pe care le aplatizezi. Tocineii nu trebuie să fie prea groşi. Îi prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până sunt rumeniţi. Îi scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.
Îi serveşti fierbinţi, cu smântână, decoraţi cu ceapă verde.
FOTO: Shutterstock