Tort alb
Ce poate fi mai gustos? Fulgi de "nea" cu aromă de ciocolată, de vanilie, dar şi alte mirodenii care-ţi încântă simţurile...
Ingrediente:
Pentru crema de cocos click AICI!
Pentru crema de cocos click AICI!
Pentru blat: 5 ouă 1 cană făină 1 cană zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 praf sare 4 linguri ulei 1 cană zeamă de compot de ananas, pentru însiropat
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă tare albuşurile. Pui zahărul în ploaie, sarea şi continui să amesteci până se topeşte zahărul, iar spuma este tare şi lucioasă. Separat amesteci gălbenuşurile, ca la maioneză, cu uleiul şi laşi. Adaugi puţină făină în albuşurile spumă şi amesteci, apoi torni câteva linguri de gălbenuş şi baţi. Pui altenativ până termini făina şi ouăle. Atenţie! Începi cu făina şi termini tot cu făina.
Adaugi zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Îmbraci în hârtie de copt o tavă de tort cu fund detaşabil şi torni compoziţia. Dai la cuptorul încins în prealabil. Faci testul cu scobitoarea şi dacă nu se ia aluat opreşti focul. După ce s-a răcit tai blatul în trei, însiropezi, umpli şi îmbraci cu crema de cocos fierbinte. Dai la rece.
Serveşti decorat după gust.