Tort alb

1366896331 2224tort 20alb jpeg

Se anunţă un weekend plin? Sărbătoreşti buna dispoziţie? Începe cu acest tort fabulos de mere şi cu glazură delicioasă!

Ingrediente:

Pentru blat: 150 g unt, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, coajă rasă de lămâie, 1 praf de scorţişoară, 200 g făină, 1 praf de copt

Pentru umplutură: 8 mere potrivite, 50 g stafide, 2 linguri rom, 2 linguri zahăr, 1 lingură ciocolată rasă, 1 lingură unt

Pentru garnitură: 200 g migdale feliate

Pentru glazură: 225 g zahăr pudră, zeama de la o lămâie, 1 albuş

Număr porţii: 6 Timp de preparare: 70 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Baţi untul spumă, cu zahărul şi zahărul vanilat, ouăle, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci totul până devine un aluat omogen. Torni compoziţia în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul bine încins pentru aproximativ 35 de minute. Cureţi merele de coajă, îndepărtezi căsuţa seminţelor şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu zahărul, ciocolata rasă, untul şi stafidele, care au stat în prealabil 20 de minute în rom.

Le căleşti împreună până scade zeama şi le laşi să se răcească. Tai blatul în două pe orizontală şi întinzi umplutura uniform între ele. Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu albuşul, adaugi puţin câte puţin zeama de lămâie şi baţi energic cu furculiţa până devine ca o pastă albă, omogenă şi lucioasă. O torni peste tort. Ornezi tortul cu migdale feliate şi îl laşi la rece până în momentul servirii.