Tort aperitiv cu salam şi brânză

Salty Cake (step by step) jpeg

Surprinde-i pe cei dragi de Sărbători cu o reţetă gustoasă de tort aperitiv.

Ingrediente Pentru blat: 400 g biscuiţi săraţi 300 g unt Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci 1 dovlecel sare 1 legătură pătrunjel 2-3 fire ceapă verde Pentru ornat: 400 g salam 50 g şuncă de pui 3 roşii 50 g măsline verzi, fără sâmburi 150 g cremă de brânză chipsuri de caşcaval 1 plic gelatină incoloră

Mod de preparare - Tort aperitiv

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute. Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde şi le usuci. Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul stors, pătrunjelul şi amesteci încet.

Întinzi peste blat şi nivelezi. Laşi la frigider 2-3 ore. Feliezi salamul, şunca, roşiile şi măslinele. Pui peste tort feliile de salam, pe cele de roşii intercalate cu felii de şuncă şi, la mijloc, măslinele, apoi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai din nou tortul la rece 2 ore, apoi îl scoţi din formă şi pui pe margini felii de salam. Mixezi crema de brânză, o pui în poş şi ornezi pe margini tortul. Decorezi cu chipsuri de caşcaval şi felii de salam.