Tort cu banane

48917 jpeg

De multe, vrei să prepari un desert mai uşor şi mai rapid. Iar dacă îţi vine în minte un tort te descurajezi pentru că într-adevăr necesitră mai mult timp la preparare şi poate chiar şi răbdare. Rezultatul însă a ceea ce iese din mâinile tale te va face însă să-ţi doreşti de fiecare dată să-l mai pregăteşti încă şi încă o dată.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri făină 1 esenţă de rom 1 praf de sare

Pentru cremă

1 l frişcă lichidă

4 linguri cacao

10 linguri zahăr

5 ouă

2 pliculeţe gelatină

1 esenţă de rom

4 banane

Pentru decor

50 g ciocolată albă

50 g ciocolată neagră

100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă tare cu praful de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile rând pe rând, cacaua şi se bat din nou. Se adaugă esenţa şi făina şi se amestecă încet. Se unge o formă detaşabilă de tort, se tapetează, se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic circa 20 de minute. Se lasă la răcit.

Frişca se bate, se adaugă esenţa, cacaua, se mixează bine şi se dă la rece. Zahărul se bate cu ouăle şi se pun pe baie de aburi până se îngroaşă, după care

se lasă la răcit. Gelatina se pune la înmuiat, se topeşte şi se lasă la răcit. Frişca se amestecă bine cu crema de ou şi cu gelatina.

Se aşază blatul în forma în care s-a copt, se pun bananele întregi peste el după cum doreşti, se toarnă crema şi se nivelează. Se lasă la rece 2-3 ore. Se scoate din formă, se ornează pe margini cu nucă măcinată, iar deasupra cu a ş c h i i de ciocolată albă şi neagră.

sursa foto: Profimedia