Tort cu bezea, preferatul tuturor

White Cap Apricot Cake jpeg

Minunăţii dulci, preferate de copii şi nu numai, bezelele sunt delicatese care aduc savoare şi gust unei mese în familie. Un farmec aparte îl au şi torturile fine pregătite cu cremă pufoasă de brânză, caise parfumate şi crustă de... bezea.

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină 50 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie rasă 140 g unt 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

200 g zahăr pudră

2 pacheţele zahăr vanilat

3 ouă

200 g caise din compot

Pentru bezea

2 albuşuri

80 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Preparare

Pentru aluat, cerni făina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen.

Îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi din aluat o foaie de 4 mm grosime şi tai un cerc de 24 cm diametru.

Îl aşezi într-o formă de tort cu aceleaşi dimensiuni, îl înţepi cu o furculiţă şi îl coci timp de 15 minute.

Între timp, amesteci brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi ouăle. Caisele le scurgi şi dacă sunt întregi le tai în două.

Din aluatul rămas întinzi o foaie de 3 cm grosime cu care îmbraci marginile formei.

Adaugi jumătate din amestecul de brânză, acoperi cu jumătăţi de caise şi torni restul de umplutură. Se introduce din nou în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 30-40 de minute.

Pentru bezea trebuie să baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră cernut în prealabil, zeama de lămâie şi continui baterea până se topeşte total zahărul.

Întinzi bezeaua obţinută peste tort, dar nu o nivelezi foarte bine şi mai coci 10 minute, la 180° C. Îl laşi să se răcească în formă.