Tort cu budincă de vanilie şi cacao

tort budinca vanilie jpeg

Tocmai potrivit pentru Sfintele Sărbători ale paştelui, acest tort cu budincă de vanilie şi cacao este acel ceva care îţi va îmbogăţi masa şi despre care musafirii şi familia vor vorbi mult timp de acum încolo.

Ingrediente pentru tort cu budincă de vanilie şi cacao

Pentru blat 250 ml lapte 30 g cacao 50 g unt 180 g zahăr pudră 1 ou 1 linguriţă scorţişoară 1 fiolă esenţă de rom 250 g făină 1 plic praf de copt

1 plic budincă de vanilie

250 ml lapte

200 g unt

100 g zahăr pudră

200 g fulgi de migdale

ouă de ciocolată şi marţipan

iarbă din marţipan

Mod de preparare pentru tort cu budincă de vanilie şi cacao

Pentru blat, laptele se fierbe împreună cu cacaua şi se ­lasă să se răcească ­bine. Untul se ­bate spumă cu zahărul şi cu oul, apoi se adaugă romul, scorţişoara, laptele cu cacao şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se scoate din formă şi se lasă să se răcească.

Pentru cremă, se pune laptele la fiert împreu­nă cu praful de budincă şi se lasă ­până se îngroaşă. Se opreşte focul, se adaugă o lingură de unt şi se pune vasul în apă rece. Se amestecă ­până se răceşte. Untul rămas se bate spumă cu zahărul pudră, după care se încorporează în budincă.

Blatul se taie în două pe orizontală şi se umple cu 3/4 din cremă. Se îmbracă cu restul de cremă şi se tapetează laturile cu fulgi de migdale. Se decorează tortul cu budincă de vanilie şi cacao deasupra cu iarbă din marţipan şi cu ouşoare.