Tort cu budincă şi fructe de pădure

Tort de budincă şi fructe de pădure jpeg

V-am pregătit o reţetă de tort cu budincă de casă şi fructe de pădure, extrem de răcoroase şi sănătoase. Poate fi făcut rapid, cu orice ocazie, fiind un tort savuros, răcoros şi acrişor.

Ingrediente blat Tort cu budincă şi fructe de pădure:

- 3 albuşuri - 3 linguri făină neagră - 4 linguri zahăr tos - Cacao - 1 plic praf de copt - Arahide sau migdale crude (un pumn)

Ingrediente budincă Tort cu budincă şi fructe de pădure:

- 3 gălbenuşuri (cele de la albuşurile pentru blat)

- 2 ouă

- 2 linguri făină albă

- 600 ml lapte

- 750 g fructe de pădure

- 6 linguri zahăr tos

- Unt

- 1 Esenţă vanilie

- Scorţişoară (opţional)

Mod de preparare Tort cu budincă şi fructe de pădure:

Blatul de cacao cu puţine migdale sau arahide este perfect pentru acest tort răcoritor. Pentru un blat fin şi pufos se pun doar albuşurile, aşa nu va mai avea nici acea textură înecăcioasă. Se bat albuşurile până se face o spumă albă pufoasă, apoi se adaugă treptat zahărul până se obţine o compoziţie de bezea.

Se adaugă apoi făina neagră, praful de copt şi cacao. Se omogenizează bine şi se pune la cuptor într-o tavă rotundă de tort timp de 20 de minute. Ca să fie mai uşor, tava se unge cu ulei şi deasupra se pune hârtie de copt. După coacere este bine să se lase la răcit bine, abia apoi să fie înlăturată hârtia de copt.

Apoi, se trece la pregătirea budincii de casă pentru umplutura tortului de budincă şi fructe de pădure. Se pun într-un castron mare cele 3 gălbenuşuri rămase şi cele 2 ouă şi se mixează până ce îşi dublează volumul. Apoi se adaugă 7 linguri de zahăr şi se amestecă bine până se topeşte zahărul. Acum, se pun 2 linguri de făină neagră, esenţa de vanilie şi pentru cine vrea un gust special se pune şi puţină scorţişoară.

Se adaugă şi laptele şi se pune la foc mic, amestecând mereu până se îngroaşă. După ce se stinge focul, se pun şi 2-3 cuburi de unt tăiate, se amestecă până ce budinca prinde o textură foarte pufoasă.

După ce s-au răcit atât blatul, cât şi budinca se trece la asamblarea tortului de budincă şi fructe de pădure. Blatul se scoate uşor din hârtia de copt şi se pune pe un platou. Se adaugă jumătate de budincă rece peste blat, apoi un strat de fructe de pădure. Apoi, peste fructele de pădure se pune restul de budincă şi deasupra se ornează frumos cu ce rămâne din fructele de pădure. Se presară cu scorţişoară şi se lasă la rece pentru câteva ore. Poftă bună!