Tort cu cafea şi alune

tort alune cafea jpeg

Un adevărat răsfăţ pentru tine poate fi o felie de tort cu cafea şi alune. Se prepară într-o oră şi jumătate, iar desertul poate însoţi chiar o cafea sau un ceai aromat. Şi de ce să nu fie denumit „răsfăţul de la ora 17“.

Tort cu cafea şi alune - Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 150 g zahăr 100 g făină 100 g alune măcinate 1 plic praf de copt 1 praf de sare 50 g unt

200 g unt

3 gălbenuşuri

100 g migdale

200 g zahăr

5 linguri cafea lichidă

3 linguri cafea solubilă

1 borcan mic de gem de căpşuni

100 g ciocolată albă

50 g boabe de cafea

Tort cu cafea şi alune - Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi freci gălbenuşurile cu zahărul. Combini cele două compoziţii, amesteci c u grijă, apoi adaugi făina şi praful de copt, alunele măcinate şi untul topit. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 30 de minute. Freci untul cu zahărul, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, cafeaua lichidă şi amesteci. Adaugi şi cafeaua solubilă nedizolvată. Topeşti ciocolata pe baie de ­a­buri, o pui caldă într-un poş şi desenezi cu ea modele dantelate pe o hârtie de copt. Presari boabe de cafea, laşi la rece şi tai modelul în triunghiuri. Tai blatul în două şi pe prima parte aşezi gemul. Pui jumătate din cremă, aşezi a doua parte de blat şi îl îmbraci cu crema rămasă, oprind şi pentru ornat. Faci floricele din cremă pe margine şi îl decorezi cu triunghiurile de ciocolată şi boabe de cafea pentru ca tortul cu cafea şi alune să fie gata şi aspectuos.