Tort cu ciocolată în straturi

tort cu ciocolata in straturi jpeg

Dacă vei cumpăra din comerţ foitajul pentru acest tort cu ciocolată în straturi, munca ţi se va uşura considerabil. De altfel, aşa te şi sfătuim să procedezi, pentru că prăjitura oricum este foarte deliciosă.

Tort cu ciocolată în straturi - Ingrediente (1 tort)

1 kg aluat foitaj cu 2 foi

Pentru cremă 150 g ciocolată neagră 550 g zahăr pudră 200 g unt 6 linguri apă

Tort cu ciocolată în straturi - Cum se prepară

Împarţi fiecare foaie în jumătate, astfel încât să obţii 4 foi. Întinzi cu sucitorul foile, până ajung la grosimea de aproximativ 4 mm. Pui fiecare foaie pe o tavă, o înţepi cu o furculiţă şi o dai la cuptorul preîncălzit 10-15 minute, până se rumeneşte bine.

Pentru cremă, topeşti untul la foc mic. Adaugi apa, jumătate din cantitatea de zahăr pudră şi amesteci continuu până se dizolvă zahărul, aducând compoziţia la punctul de fierbere. Ulterior pui restul de zahăr şi ciocolata ruptă bucăţele. Amesteci până se omogenizează şi opreşti focul. După ce se răceşte, întinzi crema de ciocolată peste fiecare foaie, apoi dai tortul la frigider 2 ore.