Tort cu ciocolată şi frişcă - Reţeta fără coacere

Acest tort fără coacere se prepară în doar 30 de minute, aşa că indiferent de ocazia aleasă, merită să îi răsfeţi pe cei mici şi pe adulţi cu o felie de tort cu blat de biscuiţi oreo, multă ciocolată şi un strat consistent de frişcă.
Tort cu ciocolată şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat
1-2 pachete de biscuiţi Oreo (fără cremă), fărâmiţaţi în prealabil 8 linguri unt nesărat, topit
Pentru crema de ciocolată
453 g ciocolată amăruie (55% cacao), tocată
2 şi ¼ căni smântână pentru frişcă
113 g unt nesărat, la temperatura camerei, tăiat cubuleţe
Pentru ornat
1 cană şi ½ smântână pentru frişcă
¼ cană zahăr pudră, cernut
ciocolată rasă, opţional
Cum se prepară tortul cu ciocolată şi frişcă
Pentru blat, combini într-un vas mare biscuiţii Oreo fărâmiţaţi în prealabil cu untul topit, amesteci bine ca să se combine ingredientele. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, apăsând bine pe fundul tăvii şi pe margini. Dai tava la frigider 30 de minute.
Pentru cremă, pui ciocolata tocată într-un bol termorezistent şi o dai deoparte. Într-o cratiţă, fierbi smântâna la foc mic, şi o iei repede de pe aragaz. Torni smântâna caldă peste ciocolata topită şi o laşi deoparte 1 minut. Le amesteci cu un tel, până la omogenizare, aproximativ 2 minute. Încorporezi untul cu o spatulă şi amesteci până este complet topit. Compoziţia ar trebui să fie omogenă şi cremoasă. Dai crema deoparte.
Pentru toppingul de frişcă, într-un bol mare, cu un mixer manual, baţi smântâna şi zahărul pudră până obţii o spumă tare.
Asamblezi tortul astfel: scoţi blatul din frigider. Torni crema de ciocolată cu grijă în tavă. Îl dai la frigider 2 ore, ca să se întărească stratul de ciocolată. Când eşti gata să îl serveşti, pui frişca bătută în centrul tortului, o nivelezi şi razi ciocolată pe deasupra, dacă doreşti.
Sursa + foto: bakerbynature.com