Tort cu ciocolată şi frişcă - Reţeta fără coacere

Tort cu ciocolata si frisca jpeg

Acest tort fără coacere se prepară în doar 30 de minute, aşa că indiferent de ocazia aleasă, merită să îi răsfeţi pe cei mici şi pe adulţi cu o felie de tort cu blat de biscuiţi oreo, multă ciocolată şi un strat consistent de frişcă.

Tort cu ciocolată şi frişcă - Ingrediente

Pentru blat

1-2 pachete de biscuiţi Oreo (fără cremă), fărâmiţaţi în prealabil 8 linguri unt nesărat, topit

Pentru crema de ciocolată

453 g ciocolată amăruie (55% cacao), tocată

2 şi ¼ căni smântână pentru frişcă

113 g unt nesărat, la temperatura camerei, tăiat cubuleţe

Pentru ornat

1 cană şi ½ smântână pentru frişcă

¼ cană zahăr pudră, cernut

ciocolată rasă, opţional

Cum se prepară tortul cu ciocolată şi frişcă

Pentru blat, combini într-un vas mare biscuiţii Oreo fărâmiţaţi în prealabil cu untul topit, amesteci bine ca să se combine ingredientele. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, apăsând bine pe fundul tăvii şi pe margini. Dai tava la frigider 30 de minute.

Pentru cremă, pui ciocolata tocată într-un bol termorezistent şi o dai deoparte. Într-o cratiţă, fierbi smântâna la foc mic, şi o iei repede de pe aragaz. Torni smântâna caldă peste ciocolata topită şi o laşi deoparte 1 minut. Le amesteci cu un tel, până la omogenizare, aproximativ 2 minute. Încorporezi untul cu o spatulă şi amesteci până este complet topit. Compoziţia ar trebui să fie omogenă şi cremoasă. Dai crema deoparte.

Pentru toppingul de frişcă, într-un bol mare, cu un mixer manual, baţi smântâna şi zahărul pudră până obţii o spumă tare.

Asamblezi tortul astfel: scoţi blatul din frigider. Torni crema de ciocolată cu grijă în tavă. Îl dai la frigider 2 ore, ca să se întărească stratul de ciocolată. Când eşti gata să îl serveşti, pui frişca bătută în centrul tortului, o nivelezi şi razi ciocolată pe deasupra, dacă doreşti.

Sursa + foto: bakerbynature.com

bakerbynature.com