Tort cu ciocolată şi frişcă - Reţeta fără coacere
![Tort cu ciocolata si frisca jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/70aa346e-5def-489d-9188-f4d06e06a11d/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Acest tort fără coacere se prepară în doar 30 de minute, aşa că indiferent de ocazia aleasă, merită să îi răsfeţi pe cei mici şi pe adulţi cu o felie de tort cu blat de biscuiţi oreo, multă ciocolată şi un strat consistent de frişcă.
Tort cu ciocolată şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat
1-2 pachete de biscuiţi Oreo (fără cremă), fărâmiţaţi în prealabil 8 linguri unt nesărat, topit
Pentru crema de ciocolată
453 g ciocolată amăruie (55% cacao), tocată
2 şi ¼ căni smântână pentru frişcă
113 g unt nesărat, la temperatura camerei, tăiat cubuleţe
Pentru ornat
1 cană şi ½ smântână pentru frişcă
¼ cană zahăr pudră, cernut
ciocolată rasă, opţional
Cum se prepară tortul cu ciocolată şi frişcă
Pentru blat, combini într-un vas mare biscuiţii Oreo fărâmiţaţi în prealabil cu untul topit, amesteci bine ca să se combine ingredientele. Răstorni compoziţia într-o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, apăsând bine pe fundul tăvii şi pe margini. Dai tava la frigider 30 de minute.
Pentru cremă, pui ciocolata tocată într-un bol termorezistent şi o dai deoparte. Într-o cratiţă, fierbi smântâna la foc mic, şi o iei repede de pe aragaz. Torni smântâna caldă peste ciocolata topită şi o laşi deoparte 1 minut. Le amesteci cu un tel, până la omogenizare, aproximativ 2 minute. Încorporezi untul cu o spatulă şi amesteci până este complet topit. Compoziţia ar trebui să fie omogenă şi cremoasă. Dai crema deoparte.
Pentru toppingul de frişcă, într-un bol mare, cu un mixer manual, baţi smântâna şi zahărul pudră până obţii o spumă tare.
Asamblezi tortul astfel: scoţi blatul din frigider. Torni crema de ciocolată cu grijă în tavă. Îl dai la frigider 2 ore, ca să se întărească stratul de ciocolată. Când eşti gata să îl serveşti, pui frişca bătută în centrul tortului, o nivelezi şi razi ciocolată pe deasupra, dacă doreşti.
Sursa + foto: bakerbynature.com