Tort cu cremă de brânză

Printre deserturile festive la mare căutare în zilele de sărbătoare, tortul este de departe cea mai rafinată alegere.
Ingrediente
Pentru blat 400 g biscuiţi cu cacao 150 g unt 50 g nuci mărunţite
1 kg brânză, bine scursă
150 g zahăr
6 ouă
coaja de la 1 lămâie
3 linguri făină
3 linguri smântână
100 g ciocolată neagră
50 ml frişcă
25 g unt
Mod de preparare
Pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cu nuca. Aşezi hârtie de copt într-o formă rotundă şi pui un strat de biscuiţi, inclusiv pe pereţi. Mixezi brânza cu ouăle, bătute în prealabil, zahărul, coaja de lămâie, făina şi smântâna. Torni umplutura peste biscuiţi şi dai tortul la cuptor 50 de minute. Scoţi şi laşi să se răcorească.
Pentru glazură, rupi ciocolata pătrăţele. Pui la topit untul cu frişca şi când s-au omogenizat le torni peste ciocolată şi amesteci până se topeşte. Scoţi tortul din formă şi întinzi glazura.