Tort cu cremă de ciocolată albă şi neagră

Decorează acest tort cu multă ciocolată şi multe alune de pădure. Vei obţine un desert apetisant, cu care îi vei ispiti pe cei dragi.
Tort cu ciocolată - Ingrediente
Pentru blat
180 g făină 40 g cacao 70 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 220 g zahăr 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilat
Pentru crema de ciocolată neagră
400 g ciocolată neagră
500 g smântână dulce
Pentru crema de ciocolată albă
200 g ciocolată albă
200 g smântână dulce
Tort cu ciocolată - Preparare
Pentru blat, cerni făina amestecată cu cacaua. Separat, baţi ouăle cu cele 4 gălbenuşuri şi cu zahărul. Pui amestecul pe baie de aburi şi-l încălzeşti uşor, amestecând continuu. Îl dai de pe foc şi-l baţi cu mixerul la viteză mare, împreună cu zahărul vanilat şi cu sarea, până îşi triplează volumul. Adaugi amestecul de făină şi cacao. Încorporezi totul de jos în sus. Iei 2 linguri din aluat şi le amesteci cu untul topit, apoi torni totul peste restul de aluat. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.
Pentru crema de ciocolată neagră, topeşti ciocolata cu smântâna dulce pe baie de aburi şi dai crema la frigider cel puţin o oră. La fel procedezi şi în cazul cremei de ciocolată albă. După ce s-au răcit, le baţi cu mixerul şi le pui în poşuri separate.
Împarţi blatul în trei. Umpli fiecare bucată de blat cu cremă de ciocolată albă şi neagră, alternativ. La final, îmbraci tortul în ciocolată neagră şi-l dai la frigider 5-6 ore. Decorezi după imaginaţie.
Foto: Profimedia