Tort cu cremă de ciocolată albă şi neagră

tort de ciocolata jpeg

Decorează acest tort cu multă ciocolată şi multe alune de pădure. Vei obţine un desert apetisant, cu care îi vei ispiti pe cei dragi.

Tort cu ciocolată - Ingrediente

Pentru blat

180 g făină 40 g cacao 70 g unt 4 ouă 4 gălbenuşuri 220 g zahăr 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de ciocolată neagră

400 g ciocolată neagră

500 g smântână dulce

Pentru crema de ciocolată albă

200 g ciocolată albă

200 g smântână dulce

Tort cu ciocolată - Preparare

Pentru blat, cerni făina amestecată cu cacaua. Separat, baţi ouăle cu cele 4 gălbenuşuri şi cu zahărul. Pui amestecul pe baie de aburi şi-l încălzeşti uşor, amestecând continuu. Îl dai de pe foc şi-l baţi cu mixerul la viteză mare, împreună cu zahărul vanilat şi cu sarea, până îşi triplează volumul. Adaugi amestecul de făină şi cacao. Încorporezi totul de jos în sus. Iei 2 linguri din aluat şi le amesteci cu untul topit, apoi torni totul peste restul de aluat. Răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute.

Pentru crema de ciocolată neagră, topeşti ciocolata cu smântâna dulce pe baie de aburi şi dai crema la frigider cel puţin o oră. La fel procedezi şi în cazul cremei de ciocolată albă. După ce s-au răcit, le baţi cu mixerul şi le pui în poşuri separate.

Împarţi blatul în trei. Umpli fiecare bucată de blat cu cremă de ciocolată albă şi neagră, alternativ. La final, îmbraci tortul în ciocolată neagră şi-l dai la frigider 5-6 ore. Decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia