Tort cu cremă de lapte

shutterstock 85585324 jpeg

Un tort cu cremă de lapte şi nuci caramelizate este cadoul perfect pentru o zi aniversara de neuitat.

tort cu cremă

De ce ai nevoie pentru tortul cu crema de lapte

Pentru nuci caramelizate: › 300 g miez de nucă › 5 linguri zahăr › 1 lingură unt

Pentru blat: › 6 albuşuri › 12 linguri zahăr › 3 linguri făină › 1 plic zahăr vanilat › 1 lingură rom › 1 lingură zeamă de lămâie › 1 praf de sare

Pentru cremă: › 200 ml lapte › 100 g unt › 6 gălbenuşuri › 6 linguri zahăr

› esenţă de migdale › 150 ml frişcă bătută pentru decor

Cum se prepară tortul cu cremă de lapte

Se începe cu caramelizarea nucilor. Se caramelizează zahărul într-o crăticioară până ajunge la culoarea maro-deschis, se adaugă o lingură de unt şi miezul de nucă zdrobit grosier.

Se amestecă tot timpul pentru a se îmbiba nucile cu sosul caramel. Se ia vasul de pe foc şi se toarnă nucile caramelizate pe o suprafaţă plană (planşetă) acoperită cu folie de aluminiu. După ce se răcesc şi se întăresc, se trec prin maşina de tocat nuci.

Pentru blatul de tort, se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul turnat treptat. Se adaugă apoi zahărul vanilat, 1 lingură de rom, 1 lingură zeamă de lămâie, 200 g nuci caramelizate măcinate şi făina. Se amestecă până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute, până trece proba scobitorii.

Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, într-un vas aşezat în bain-marie, se adaugă laptele treptat şi se amestecă permanent până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Separat, se freacă untul spumă, apoi se adaugă crema puţin câte puţin, frecând în continuare, până se omogenizează complet. La sfârşit, se adaugă esenţa de migdale.

Se taie blatul de tort în două felii orizontale se aşază crema între ele, păstrând o parte pentru ornat.

Întinzi deasupra prăjiturii crema păstrată, presari peste ea nucile caramelizate rămase, adaugi cu ajutorul poşului câteva ornamente din frişcă bătută şi laşi acest tort cu cremă de lapte la rece câteva ore înainte de a fi porţionată şi servită.

tort cu cremă

Tort de ananas cu iaurt

Tort de ananas cu iaurt

Tort de clatite americane

Tort de clatite americane

Tort cu mere si sos caramel

Tort cu mere si sos caramel