Tort cu foi de napolitană şi cremă de unt, reţeta festivă

tort cu foi de napolitana jpeg

Când nu ai timp să coci un blat de pandişpan, alege o reţetă de tort cu foi de napolitană, care îţi va uşura munca. Este un desert apetisant şi foarte delicios.

Tort cu foi de napolitană - Ingrediente

8 foi de tort napolitană 300 g unt 220 g zahăr 8 gălbenuşuri coaja de la 2 lămâi 2 linguri zeamă de lămâie 150 g nuci măcinate

Tort cu foi de napolitană - Preparare

Baţi untul moale cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile şi continui să mixezi. La final, pui coaja şi zeama de lămâie. Aşezi compoziţia pe baie de aburi 10-15 minute, amestecând continuu până se îngroaşă crema. O iei de pe foc şi o laşi să se răcească.

Ungi fiecare foaie de napolitană cu cremă şi decorezi tortul cu nuci măcinate.

Foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg