Tort cu gem ┼či ciocolat─â

tort cu gem si ciocolata jpeg

Nu exist─â pe lumea asta desert mai iubit, mai adorat ┼či mai gustat dec├ót ciocolata. Am─âruie, cu lapte, cu alune, cu fructe ┼či chiar cu condimente iu┼úi, ciocolata face deliciul nostru, al tuturor. Datorit─â gustului ei dulce- am─ârui, toate buc─ât─âriile lumii au deserturi sau m├ónc─âruri speciale cu ciocolat─â. Francezii au mousse-ul cu ciocolat─â, o spum─â delicioas─â care ┼úi se tope┼čte ├«n gur─â. Englezii au micile lor brownies, ni┼čte brio┼če delicioase cu ciocolat─â. Italienii au gelata cu ciocolat─â, adic─â ├«nghe┼úat─â; austriecii au acel tort Joffre ├«n fa┼úa c─âruia nimeni nu rezist─â. C├ót despre buc─ât─âria rom├óneasc─â, mi-ar trebui o carte ├«ntreag─â s─â enum─âr toate pr─âjiturile cu ciocolat─â pe care le ┼čtiu: negres─â, amandin─â, mascot─â, pr─âjitura Carpa┼úi etc.

Ingrediente

Pentru blat 150 g ciocolat─â simpl─â 6 ou─â 120 g zah─âr pudr─â 100 g unt 120 g f─âin─â 1/2 pachet praf de copt 2 linguri cacao

150 g gem de c─âp┼čuni

150 g ciocolat─â neagr─â

50 g ciocolat─â alb─â

50 g fulgi ciocolat─â alb─â

Mod de preparare

Pentru blat, se tope┼čte ciocolata pe baie de aburi ┼či se las─â s─â se r─âceasc─â pu┼úin. Se bat albu┼čurile spum─â tare cu zah─ârul.

image

Se taie untul moale cubule┼úe ┼či se ├«ncorporeaz─â ├«n ciocolata r─âcorit─â. Se bat g─âlbenu┼čurile bine, se adaug─â cacaua ┼či la final se ├«ncorporeaz─â albu┼čurile spum─â.

image

Se adaug─â f─âina cernut─â cu praful de copt ┼či se amestec─â u┼čor, de jos ├«n sus. Se toarn─â aluatul ├«ntr-o form─â de tort uns─â ┼či tapetat─â ┼či se coace la 160┬░ C timp de 50 de minute. Se las─â s─â se r─âceasc─â.

image

Se taie blatul ├«n dou─â pe orizontal─â, se ├«ntinde ┬ż de gem pe partea de jos ┼či se acoper─â cu a doua parte. Se ├«mbrac─â cu gemul r─âmas.

image

Pentru glazur─â, se topesc, separat, ambele ciocolate pe baie de aburi. Se toarn─â ciocolata neagr─â ┼či se ├«mbrac─â toat─â suprafa┼úa tortului.

image

Ciocolata alb─â se pune ├«ntr-un cornet de h├órtie ┼či se formeaz─â o spiral─â ├«n centrul tortului. Se ├«mpr─â┼čtie glazura alb─â p├ón─â la margini cu o scobitoare.

image

Pe marginea tortului se fac inimioare ┼či baza se tapeteaz─â cu fulgi de ciocolat─â alb─â. Se pune ├«n frigider ca s─â se ├«nt─âreasc─â.

image


Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg