Tort cu iaurt şi portocale
![Tangerine and Kefir Fancy Cakes jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-9/9855e074-5132-436f-b5d2-ca4059d2a8e6/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu iaurt şi portocale.
Ingrediente
Pentru blat
120 g zahăr 4 ouă 100 g făină 20 g cacao pudră
Pentru cremă
250 g iaurt
25 g gelatină
250 g brânză de vaci cremoasă
1 păstaie de vanilie
3 portocale
200 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
Preparare
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până devin cremă. Adaugi făina cu pudra de cacao cernute. Amesteci uşor cu o spatulă. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute.
Pentru a prepara crema, mixezi iaurtul cu frişca lichidă şi cu brânza. Separat, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în compoziţia cu iaurt împreună cu zahărul pudră şi cu seminţele din păstaia de vanilie. Amesteci până se încorporează toate ingredientele. La final, adaugi o portocală descojită tăiată în bucăţele.
Scoţi blatul din cuptor şi, după ce s-a răcit, îl acoperi cu crema de iaurt. Dai tortul la frigider 4 ore, apoi îl decorezi cu felii de portocale.
Foto: Profimedia