Tort cu iaurt şi portocale

Tangerine and Kefir Fancy Cakes jpeg

Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu iaurt şi portocale.

Ingrediente

Pentru blat

120 g zahăr 4 ouă 100 g făină 20 g cacao pudră

Pentru cremă

250 g iaurt

25 g gelatină

250 g brânză de vaci cremoasă

1 păstaie de vanilie

3 portocale

200 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

Preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până devin cremă. Adaugi făina cu pudra de cacao cernute. Amesteci uşor cu o spatulă. Torni compoziţia într-o tavă rotundă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute.

Pentru a prepara crema, mixezi iaurtul cu frişca lichidă şi cu brânza. Separat, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în compoziţia cu iaurt împreună cu zahărul pudră şi cu seminţele din păstaia de vanilie. Amesteci până se încorporează toate ingredientele. La final, adaugi o portocală descojită tăiată în bucăţele.

Scoţi blatul din cuptor şi, după ce s-a răcit, îl acoperi cu crema de iaurt. Dai tortul la frigider 4 ore, apoi îl decorezi cu felii de portocale.

Foto: Profimedia