Tort cu mac şi ananas

Vrei să te delectezi cu un desert răcoritor? Tortul cu ananas este perfect pentru zilele toride de vară. Iată ce uşor se prepară!
Ingrediente:
Pentru blat: 400 g biscuiţi cu cereale, 200 g unt, 1 lingură cacao, 1 lingură gelatină, 1 linguriţă coajă de lămâie
Pentru umplutură: 500 g brânză dulce de vaci, 150 g mac, 150 g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 pacheţel zahăr vanilat, 1 cutie compot de ananas cuburi, 400 ml frişcă, 2 linguri rom
Număr porţii: 4 Timp de preparare: 30 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu coajă de lămâie, unt, cacao şi gelatina topită în prealabil cu 3 linguri de apă călduţă. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, îmbrăcând şi pereţii formei. Laşi forma la rece aproximativ 1 h să se întărească blatul de biscuiţi.
Între timp, zdrobeşti brânza cu furculiţa, o freci cu zahăr, zahăr vanilat, cele 3 gălbenuşuri, adăugate pe rând, romul, macul râşnit şi frişca. Scurgi fructele de ananas de zeamă. Introduci umplutura de brânză în formă, punând şi ananas, apoi laşi tortul la rece 2-3 ore să se întărească bine. Îl serveşti decorat cu felii de ananas şi frunze de mentă.