Tort cu pere şi cremă de vanilie, un desert irezistibil

Pear Cake with Chocolate Cream (step by step) jpeg

Trebuie să încerci acest tort cu pere şi cremă de vanilie. Combinaţia dintre aceste fructe şi crema de ciocolată este una delicioasă, iar desertul te va cuceri încă de la prima felie.

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 300 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g zahăr 200 g iaurt gras 1 linguriţă esenţă de vanilie 50 g fulgi de ciocolată

Pentru crema de vanilie

150 g unt

150 g smântână

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 g zahăr pudră

2 pere

Pentru crema de ciocolată

200 g ciocolată

100 g frişcă

Preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Încorporezi albuşurile cu mişcări de jos în sus şi pui fulgii de ciocolată. Torni blatul într-o tavă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l tai în jumătate.

Pentru crema de vanilie, baţi smântâna cu zahărul pudră şi o încorporezi în untul frecat spumă. Adaugi esenţa de vanilie şi omogenizezi.

Pentru crema de ciocolată, baţi frişca şi o amesteci cu ciocolata topită. Dai crema la rece 30 de minute, apoi o mixezi.

Pui un strat de cremă peste prima felie de blat, aşezi felii de pere din compot şi torni restul de cremă. Aşezi deasupra a doua foaie de blat şi îmbraci tortul în crema de ciocolată. Decorezi după imaginaţie.

Foto: Profimedia