Tort cu piure de dovleac şi nuci

Ne-a făcut încă o dată cu ochiul această reţetă, aşa că am preparat-o.
Ingrediente (8 porţii)
Pentru aluat
12 linguri făină
5 ouă
10 linguri de zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 praf de copt
6 linguri ulei
6 linguri lapte
Pentru umplutură
500 g piure de dovleac
100 g nuci măcinate
1 linguriţă scorţişoară măcinată
coajă rasă de portocală
100 g zahăr
150 g fistic
Pentru decor
boabe de rodie
frunze de mentă
Mod de preparare: Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, nuca măcinată şi le căleşti, la foc mic, amestecând permanent să nu se prindă. Când scade bine zeama, adaugi coaja rasă de portocală, scorţişoara măcinată şi amesteci. Laşi la răcit.
Între timp, mixezi ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, adaugi uleiul, laptele şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt.
Torni jumătate din aluat într-o formă detaşa bilă unsă cu unt şi o coci circa 15 minute. Scoţi tava din cuptor, adaugi umplutura (opreşti ¼ pentru decor) şi acoperi deasupra cu restul de aluat. Introduci din nou tortul în cuptor şi coci încă 20-30 de minute.
Scoţi inelul detaşabil al formei, îmbraci tortul cu umplutura oprită şi tapetezi pereţii laterali cu fistic, apăsând uşor să se lipească. Laşi să se răcească bine şi îl serveşti decorat cu boabe de rodie şi frunze aromate de mentă verde.