Tort cu prune uscate şi migdale

Un tort care îţi va face cu ochiul pentru noaptea de Revelion, mai ales că se prepară foarte uşor şi repede.
Ingrediente (1 tavă)
200 g prune uscate, fără sâmburi 100 ml vin 300 g ciocolată neagră 200 g unt 4 ouă 150 g zahăr 150 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g migdale
Mod de preparare
Prunele uscate le tai cubuleţe şi le amesteci cu vinul. Le laşi deoparte 30 de minute. Separat, pe baie de aburi, topeşti ciocolata cu untul. După ce s-au răcit puţin, adaugi vinul în care s-au înmuiat prunele. Baţi ouăle cu mixerul şi zahărul 5 minute, la viteză mare. Adaugi amestecul de ciocolată şi continui să mixezi încă un minut, dar la viteză mică.
Amesteci făina cu 100 g de migdale, praful de copt şi o adaugi la compoziţia de ouă cu ciocolată. La final, pui prunele şi amesteci încet, de jos în sus. Aluatul obţinut îl aşezi
într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit. După 35 de minute, acoperi blatul cu folie de aluminiu şi-l mai laşi să se coacă încă 15-20 de minute. Când este gata, îl răstorni cu grijă pe un platou şi-l decorezi cu restul de migdale.