Tort cu rom

tort rom jpeg

Un tort pentru toate gusturile cu rom, cacao, migdale, arome care se împletesc perfect într-un tot ademenitor.

Ingrediente

Pentru blat 6 ouă 200 g zahăr pudră 5 picături esenţă de rom 150 g migdale măcinate 150 g făină 2 plicuri budincă vanilie Pentru umplutură 1 l smântână pentru frişcă (30-35% grăsime) 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 40 g zahăr pudră 1 fiolă (2 ml) esenţă de rom 2 plicuri întăritor de frişcă

200 ml apă

2 linguri zahăr,

1 fiolă (2 ml) esenţă de rom

cacao, fulgi de ciocolată

Cum se prepară

Pentru aluat, se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu esenţa de rom. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă migdalele cu conţinutul celor două plicuri de pudding şi cu făina şi se încorporează în compoziţia de ouă. Se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 55 de minute. Se lasă la răcit şi se taie în trei pe orizontală.

Pentru umplutură, se bate bine smântâna cu zahărul vanilat, cacaua, zahărul pudră, esenţa şi cele două plicuri de întăritor de frişcă. Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul şi la final se adaugă esenţa de rom. Se însiropează fiecare bucată de blat şi se umple cu trei sferturi din cremă. Se îmbracă tortul cu crema rămasă şi se ornează cu fulgi de ciocolată şi

cu cacao.