Tort cu smochine şi frişcă

Cream cake jpeg

Regăseşte savoarea şi gustul inegalabil al smochinelor şi în această reţetă plină de savoare.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat

4 ouă

180 g zahăr

170 g făină

3 linguri ulei

3 linguri apă clocotită

1 linguriţă praf de copt

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

100 g dulceaţă de smochine

500 g smântână pentru frişcă

200 g zahăr

Pentru decor

100 g nuci mărunţite

sâmburi de rodie, opţional

smochine

Cum se prepară tortul

Pentru blat, baţi 5 minute ouăle cu zahărul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, apa clocotită şi uleiul. Amesteci bine toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi coci blatul 40 de minute în uptorul încins.

Între timp pregăteşti crema. Baţi smântâna rece împreună cu zahărul până devine o cremă groasă. Când blatul s-a răcit, îl tai în două şi ungi o felie cu dulceaţa de smochine. Acoperi cu cealaltă bucată de blat, înveleşti tortul în cremă şi-l decorezi cu nuci mărunţite, sâmburi de rodie şi cu smochine. Îl dai la frigider 3 ore.