Tort cu zmeură şi cremă de ciocolată

Fructele dulci şi acrişoare ale verii pot fi vedetele acestui desert.
Ingrediente
Pentru blat 100 g ciocolată amăruie 3 ouă 75 g unt 50 g făină 50 g zahăr
200 g unt
75 g zahăr
100 g ciocolată neagră
100 ml apă
400 g frişcă
200 g zmeură
frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru blat, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi, după ce s-a răcorit, încorporezi untul şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit.
Pentru crema de ciocolată, combini apa cu zahărul şi o ţii pe foc 5 minute din momentul în care începe să fiarbă. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi mai fierbi alte 5 minute. Dai deoparte şi o laşi la răcorit. Freci untul spumă şi-l încorporezi în cremă. O întinzi peste blat şi dai tortul la rece cel puţin o oră.
Baţi frişca până se întăreşte. Zdrobeşti jumătate din cantitatea de zmeură şi treci piureul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele. Îl amesteci cu frişca, pui în poş şi decorezi prăjitura. Aşezi deasupra restul de zmeură şi frunze de mentă.