Tort de cacao cu mere

E sfârşit de săptămână şi mulţi ne întrebăm ce desert să pregătim pentru noi şi cei dragi. Iată o idee salvatoare:
Ingrediente
200 g unt 300 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat zeama de la 1 lămâie 300 g făină 1 praf de copt 4 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară 4-5 mere potrivite
Pentru aluatul fărâmiţat
50 g făină
50 g zahăr pudră
50 g unt
Cum se prepară
Untul moale se mixează cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi scorţişoara.
Merele se curăţă de coajă, se taie în sferturi şi se scot seminţele. Se prepară aluatul fărâmiţat amestecând zahărul pudră cu făina şi untul. Se toarnă jumătate din aluat într-o formă de tort unsă şi tapetată, se pun sferturile de mere şi se acoperă cu restul de aluat.
Se presară cu aluatul fărâmiţat şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 165° C pentru 50 de minute.
sursa foto: profimedia