Tort de ciocolata cu fructe confiate

Tort de ciocolată cu fructe confiate jpeg

Perfect pentru orice fel de ocazie, acest tort de ciocolată cu fructe confiate este o alegere excelentă. Uşor de făcut şi foarte uşor de consumat, evident.

Ingrediente Tort de ciocolata cu fructe confiate:

- 100 g biscuiţi digestivi - 250 ml frişcă lichidă (să aibă minim 30% grăsime) - 200 g ciocolată de menaj de la 50% cacao în sus - 50 g caise confiate - 50 g ananas confiat - 30 g cireşe confiate - 50 g coajă portocală confiată - 4 linguri miere - 3 linguri suc de portocală - 85 g unt - Cireşe glasate (ornat) - Fulgi de ciocolată (ornat) - Cacao (ornat) - 150 g migdale sau alune de pădure (opţional)

Mod de preparare Tort de ciocolata cu fructe confiate:

Mai întâi se tapetează o formă de tort cu folie. Apoi se pun biscuiţii rupţi în bucăţele într-un bol şi se stropesc cu sucul de portocale. Se topesc apoi untul, mierea şi ciocolata la bain-marie, se amestecă mereu până se omogenizează, apoi se iau de pe foc şi se lasă la răcit.

Se taie fructele confiate în bucăţi, se mărunţesc migdalele sau alunele (dacă ai ales să completezi tortul) şi se adaugă peste biscuiţi.

Frişca se bate bine şi se adaugă peste ea compoziţia topită la bain-marie, adică untul, mierea şi ciocolata. Se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă şi amestecul de biscuiţi, alune sau migdale şi fructe confiate.

Toată compoziţia astfel obţinută se răstoarnă în forma de tort, se apasă bine cu ajutorul unei palete sau linguri, se acoperă apoi cu o folie şi se lasă la răcit cel puţin patru ore. Pentru servire se scoate tortul din formă încet, se ia folia de plastic cu care a fost acoperit.

Pentru ornat se foloseşte cacao, care se cerne cu o strecurătoare direct peste tort. Apoi se pun fulgi de ciocolată şi cireşe glasate. Se pot pune, de asemenea, căpşuni glasate şi frişcă, în funcţie de preferinţe. Se taie felii cu ajutorul unui cuţit, înmuiat înainte în apă fierbinte. Nu uita să îl ţii îndeajuns la rece pentru a se închega cum trebuie. Poftă bună!