Tort de clătite cu coacăze roşii

Clătitele sunt întotdeauna o idee bună, căci toată lumea le iubeşte. Dar o idee şi mai bună este să faci din ele un tort, peste care adaugi şi o delicioasă glazură de coacăze.
Ingrediente
Pentru clătite:
300 ml lapte
3 ouă
250 g făină
1 praf de sare
50 g zahăr
2 linguri ulei
Pentru cremă:
3 gălbenuşuri
20 g amidon
1 păstaie de vanilie
100 g zahăr
350 ml lapte
200 g frişcă bătută
Pentru sos:
300 g coacăze roşii
50 ml apă
100 g zahăr
zeama de la 1/2 lămâie
Pentru decor:
100 g coacăze roşii
50 g fulgi de migdale
Pentru clătite, mixezi ouăle cu făina, zahărul şi sarea. Torni laptele şi omogenizezi. Prăjeşti clătitele într-o tigaie antiaderentă, ungând tigaia cu puţin ulei la fiecare clătită.
Pentru cremă, pui laptele pe foc şi adaugi miezul de la păstaia de vanilie. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Torni 100 ml de lapte fierbinte peste gălbenuşuri şi amesteci energic pentru a nu se închega. Torni această compoziţie peste laptele de pe foc şi amesteci constant până se îngroaşă crema, apoi o dai deoparte. După ce s-a răcit, o amesteci cu frişca bătută. Dai crema la rece pentru o oră.
Pentru sos, pui pe foc apa, zahărul şi zeama de lămâie. Adaugi coacăzele spălate şi laşi să fiarbă 10-15 minute. Pasezi compoziţia cu un blender şi o treci prin sită.
Ungi fiecare clătită cu cremă de vanilie şi le aranjezi în formă de tort. La final, torni sosul de coacăze şi decorezi cu fulgi de migdale şi coacăze proaspete.
FOTO Shutterstock