Tort de îngheţată

Sfidează canicula şi răcoreşte-te cu o felie de tort de îngheţată preparat în casă. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
13 ouă 12 linguri zahăr 1 l frişcă lichidă 4 linguri nes 150 g zahăr pudră 1 albuş 4 linguri zeamă de lămâie
Pentru ornat:
200 g alune nesărate
1 carambola (fructul stea)
5h 40 min
mică
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile spumă cu zahărul şi adaugi nesul. Când zahărul s-a topit, adaugi albuşurile bătute spumă şi frişca. Amesteci continuu cu lingura de lemn, până devine o compoziţie cremoasă şi omogenă. Într-un vas special în formă de stea, uns cu puţin ulei, torni compoziţia şi o laşi la rece cel puţin 4-5 ore.
Alunele le mărunţeşti, iar albuşul îl baţi spumă cu zahărul pudră şi zeama de lămâie, formând astfel o glazură. Înainte de a scoate tortul, încălzeşti vasul câteva secunde pe aburi, pentru a se desprinde mai uşor. Îl aşezi pe un platou, tapetezi marginile cu alune, iar deasupra îl glazurezi după pofta inimii. Îl ornezi cu feliuţe de carambola.