Tort de îngheţată făcut în casă. 3 reţete delicioase pentru vara aceasta

Ştiai că reţeta „laptelui îngheţat“ a fost adusă de Marco Polo din China în Italia şi că deliciosul desert a intrat în Franţa odată cu căsătoria Caterinei de Medici cu Henric al II-ea? Pentru că vara nu este departe, avem 3 reţete delicioase de tort de îngheţată făut în casă, care vor fi cu siguranţă pe placul vostru.
Tort de îngheţată făcut în casă - Reţetă tort caramel de îngheţată - Ingrediente
200 g ciocolată albă 300 g smântână grasă 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 150 g zahăr tos seminţele de la o păstaie de vanilie
Pentru caramel
200 g zahăr brut
30 ml apă
200 ml lapte
25 g unt
300 ml smântână grasă
1 kg îngheţată albă
Tort de îngheţată făcut în casă - Reţetă tort caramel de îngheţată - Mod de preparare
Rupi ciocolata şi o topeşti, la foc mic, în laptele cald. Ai grijă să nu clocotească. Separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc. Combini compoziţia de ouă cu laptele cald şi laşi la răcit. Baţi smântâna spumă tare şi o încorporezi uşor, de sus în jos, în amestecul de îngheţată. Dai la congelator pentru o oră.
Scoţi şi baţi îngheţata cu un tel sau cu un blender şi o dai din nou la congelator. Din aceste ingrediente o să-ţi iasă aproximativ 1 kg de îngheţată. Pui la foc apa cu zahărul şi laşi până se face caramel. În timpul ăsta nu amesteci. Adaugi pe rând, amestecând continuu, laptele, untul şi smântâna. Laşi până se face caramelul. Scoţi îngheţata pe care ai ţinut-o la congelator (opreşti puţină pentru ornat) şi o amesteci cu caramelul. Pui într-o formă de tort cu fund detaşabil şi dai la congelator. Poţi orna cu caramel sau caramele, după gust.
Tort de îngheţată făcut în casă - Reţetă tort de îngheţată cu bezele - Ingrediente
Pentru crustă
½ cană biscuiţi fărâmiţaţi
6 linguri unt nesărat, topit
1lingură zahăr
Pentru aluat
½ cană unt nesărat, la temperatura camerei
¼ cană zahăr
½ cană zahăr brun
2 linguri lapte
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 cană făină
¼ linguriţă sare
¾ cană bucăţele de ciocolată
Alte ingrediente
2 căni mari îngheţată de vanilie
½ cană sirop de ciocolată
10 bezele
sirop de caramel
Tort de îngheţată făcut în casă - Reţetă tort de îngheţată cu bezele - Mod de preparare
Pune toate ingredientele pentru crustă într-un bol mare şi amestecă cu o lingură. Pune-o într-o formă pentru tartă şi întinde-o, având grijă să formezi marginile înalte. Pune crusta la congelator pentru 15 minute. Umple crusta cu îngheţată. Du crusta la congelator pentru încă 1 oră. Pune siropul de ciocolată deasupra îngheţatei şi întinde-l cu o spatulă. Pune din nou la congelator până faci aluatul pentru prăjitură. Într-un bol bate untul cu zahărul. Adaugă treptat laptele şi esenţa de vanilie. Adaugă făina, sarea şi bucăţelele de ciocolată. Amestecă până când se formează aluatul. Ia crusta cu îngheţată de la congelator şi pune deasupra aluatul. Pune la congelator pentru încă 1 oră. Pune bezelele la cuptor pentru 30-45 de secunde. Folosind o spatulă pune bezelele, una câte una peste prăjitură. Acoperă prajitura cu inghetata cu sirop de caramel. Ţine prăjitura cu inghetata la frigider.
Tort de îngheţată făcut în casă - Tort cu îngheţată de ciocolată şi mentă - Ingrediente
Pentru blat
2 căni făină de migdale
1/3 cană pudră de cacao
¼ cană praf de proteine nearomatizate
2 linguriţe praf de copt
½ linguriţă gumă xantan
¼ linguriţă sare
6 linguri unt
½ cană indulcitor
2 ouă mari, la temperatura camerei
½ linguriţă esenţă de vanilie
½ cană lapte de migdale
Pentru îngheţată
2 căni jumătate de frişcă
1 cană lapte de migdale
½ cană îndulcitor
½ cană frunze de mentă mărunţite
4 gălbenuşuri de ou
2 linguri vodka
2 linguri glicerina vegetală
½ linguriţă extract de mentă
¼ linguriţă extract de stevia
¼ linguriţă gumă xantan
½ ciocolată neagră, mărunţită
Pentru glazura de ciocolată
5 linguri unt
60 g ciocolată
½ linguriţă extract de vanilie
Tort de îngheţată făcut în casă - Tort cu îngheţată de ciocolată şi mentă - Mod de preparare
Prăjitura
Încinge cuptorul şi pregăteşte o tavă de copt. Într-un bol mediu, amestecă făina, pudra de cacao, pudra de proteine, praful de copt, guma xantan şi sarea. Într-un bol mare, bate untul cu îndulcitorul, până la combinare. Amestecă cu ouăle şi extractul de vanilie. Amestecă împreună cu jumătate din compoziţia de făină, adaugă laptele şi apoi restul de combinaţie de făină şi amestecă. Pune compoziţia formată în tavă şi întinde-o cu o spatulă. Gateşte aluatul pentru 35-40 de minute. Scoate din cuptor şi lasă la răcit pentru 15 minute, apoi scoate prăjitura din tavă şi las-o să se răcească complet. Împarte blatul în 2 mai subţiri.
Îngheţata
Într-o cratiţă mare la foc mediu, amestecă frişca, laptele de migdale, îndulcitorul şi frunzele de mentă. Micşorează focul, ia cratiţa de pe foc, acoper-o şi las-o 30 de minute.
Pune compoziţia într-un blender şi mixează până când frunzelele de mentă sunt piure şi du din nou compoziţia pe foc. Într-un bol mediu, bate gălbenuşurle de ou şi amestecăle cu 1 cană din crema caldă, pregătită anterior. Pune apoi compoziţia formată peste restul de cremă caldă, amestecând continuu. Lasă compoziţia pe foc până când se ajunge la temperatura de aproximativ 180 grade.
Pune compoziţia într-un bol şi las-o să se răcească pentru 10 minute. Acoperă bolul cu folie din plastic şi pune-l la frigider pentru 3 ore. Amestecă cu vodka şi glicerina vegetală şi adaugă esenţa de mentă şi cea de stevia. Pune deasupra guma xantan şi amestecă pentru combinare. Toarnă crema în recipientul pentru îngheţată şi urmaţi instrucţiunile de folosire. Când e gata, transferă îngheţata într-un bol, amestec-o cu fulgi de ciocolată şi pune-o în congelator, până când asamblezi prăjitura.
Asamblare
Pregăteşte o foaie de copt cu hârtie de copt, având grijă să acopri şi părţile laterale ale tăvii. Pune jumătate din blatul de prăjitură preparat în tavă şi acopră-l cu jumătate din îngheţata cu ciocolată. Pune cealaltă jumătate de blat peste îngheţată şi acoperă-l cu restul de îngheţată. Pune prăjitura la congelator pentru 2-3 ore.
Glazura de ciocolată
Într-o cratiţă medie, la foc mic, topeşte untul şi ciocolata, amestecând. Adaugă îndulcitorul şi esenţa de vanilie şi amestecă. Lasă glazura la răcit 5-10 minute şi pune-o deasupra prăjiturii. Serveşte imediat.