Tort de mere cu budincă de ciocolată

tort de mere cu budincă de ciocolată jpeg

Tortul de mere este tortul familie, deoarece se prepară foarte uşor şi rapid. Iar atunci când pui dulceaţă şi budincă de ciocolată, iese un tort absolut delicios, care se termină numaidecât.

Ingrediente Tort de mere cu budincă de ciocolată:

- 6 mere medii - 6 linguri de zahăr - 1 pachet de unt - Scorţişoară - Dulceaţă de vişine sau caise – 300 g

- 4 ouă

- 4 linguri de zahăr

- 4 linguri de făină

- Un praf de sare

- 500 ml lapte

- 1 plic de budincă de ciocolată

Mod de preparare Tort de mere cu budincă de ciocolată:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se scoate cotorul, foarte uşor, deoarece acestea trebuie să rămână întregi. Cele 6 linguri de zahăr se pun la caramelizat, chiar direct în tava unde se va face tortul. Se lasă pe foc, se amestecă la nevoie, dar cu grijă să nu se ardă zahărul. Focul să fie mic, să vă asiguraţi că iese cum trebuie. Zahărul se întinde şi pe pereţii vasului, apoi se aşază frumos merele înăuntru.

Untul se taie bucăţi, care se pun direct peste mere, apoi se presară cu multă scorţişoară. Se lasă la cuptorul încins la 180 de grade, iar când merele încep deja să se înmoaie, se trece la prepararea pandişpanului.

Se separă ouăle, care au fost scoase dinainte să stea la temperatura camerei. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat la mixer albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă 2 linguri de zahăr şi se mixează până se topeşte. Apoi, se pun şi celelalte 2 linguri de zahăr şi se mixează bine. Sunt gata atunci când arată ca pentru bezele, adică o compoziţie cremoasă, lipicioasă şi albicioasă. Se adaugă şi gălbenuşurile frecate înainte şi se amestecă cu grijă cu o paletă de joc în sus.

Se încorporează şi făina, dar la fel, cu mişcări lente. Făina se cerne înainte. Se pune pandişpanul peste merele din cuptor şi se mai lasă la cuptor, cel puţin 15 minute, fără să se deschidă uşa de la cuptor. Trebuie să se rumenească frumos, dar este bine să faceţi testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit complet în acelaşi vas. După ce s-a răcit bine, se răstoarnă pe un platou. Se pune un strat de dulceaţă, apoi budinca de ciocolată făcută conform indicaţiilor de pe plic. Se lasă la răcit şi se serveşte cu frişcă proaspătă şi ciocolată rasă deasupra sau orice altceva vă place. Poftă bună!