Tort de mere cu budinc─â de ciocolat─â

tort de mere cu budinc─â de ciocolat─â jpeg

Tortul de mere este tortul familie, deoarece se prepar─â foarte u┼čor ┼či rapid. Iar atunci c├ónd pui dulcea┼ú─â ┼či budinc─â de ciocolat─â, iese un tort absolut delicios, care se termin─â numaidec├ót.

Ingrediente Tort de mere cu budinc─â de ciocolat─â:

- 6 mere medii - 6 linguri de zah─âr - 1 pachet de unt - Scor┼úi┼čoar─â - Dulcea┼ú─â de vi┼čine sau caise ÔÇô 300 g

- 4 ou─â

- 4 linguri de zah─âr

- 4 linguri de f─âin─â

- Un praf de sare

- 500 ml lapte

- 1 plic de budinc─â de ciocolat─â

Mod de preparare Tort de mere cu budinc─â de ciocolat─â:

Se spal─â merele, se cur─â┼ú─â de coaj─â ┼či se scoate cotorul, foarte u┼čor, deoarece acestea trebuie s─â r─âm├ón─â ├«ntregi. Cele 6 linguri de zah─âr se pun la caramelizat, chiar direct ├«n tava unde se va face tortul. Se las─â pe foc, se amestec─â la nevoie, dar cu grij─â s─â nu se ard─â zah─ârul. Focul s─â fie mic, s─â v─â asigura┼úi c─â iese cum trebuie. Zah─ârul se ├«ntinde ┼či pe pere┼úii vasului, apoi se a┼čaz─â frumos merele ├«n─âuntru.

Untul se taie buc─â┼úi, care se pun direct peste mere, apoi se presar─â cu mult─â scor┼úi┼čoar─â. Se las─â la cuptorul ├«ncins la 180 de grade, iar c├ónd merele ├«ncep deja s─â se ├«nmoaie, se trece la prepararea pandi┼čpanului.

Se separ─â ou─âle, care au fost scoase dinainte s─â stea la temperatura camerei. Se separ─â albu┼čurile de g─âlbenu┼čuri. Se bat la mixer albu┼čurile cu un praf de sare, apoi se adaug─â 2 linguri de zah─âr ┼či se mixeaz─â p├ón─â se tope┼čte. Apoi, se pun ┼či celelalte 2 linguri de zah─âr ┼či se mixeaz─â bine. Sunt gata atunci c├ónd arat─â ca pentru bezele, adic─â o compozi┼úie cremoas─â, lipicioas─â ┼či albicioas─â. Se adaug─â ┼či g─âlbenu┼čurile frecate ├«nainte ┼či se amestec─â cu grij─â cu o palet─â de joc ├«n sus.

Se ├«ncorporeaz─â ┼či f─âina, dar la fel, cu mi┼čc─âri lente. F─âina se cerne ├«nainte. Se pune pandi┼čpanul peste merele din cuptor ┼či se mai las─â la cuptor, cel pu┼úin 15 minute, f─âr─â s─â se deschid─â u┼ča de la cuptor. Trebuie s─â se rumeneasc─â frumos, dar este bine s─â face┼úi testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor ┼či se las─â la r─âcit complet ├«n acela┼či vas. Dup─â ce s-a r─âcit bine, se r─âstoarn─â pe un platou. Se pune un strat de dulcea┼ú─â, apoi budinca de ciocolat─â f─âcut─â conform indica┼úiilor de pe plic. Se las─â la r─âcit ┼či se serve┼čte cu fri┼čc─â proasp─ât─â ┼či ciocolat─â ras─â deasupra sau orice altceva v─â place. Poft─â bun─â!



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg