Tort de mere cu cacao şi frişcă

Fiindcă nouă ne plac merele şi nu se poate nici o zi fără acest fruct, ne-am gândit astăzi să vă propunem un tort de mere cu cacao şi frişcă. Având în vedere că mâine este vineri şi poate unii dintre voi ţin post, am pregătit varianta de post.
Tort de mere cu cacao şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 200 g făină 200 ml apă sau lapte de soia 250 g zahăr 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie 1 lingură cacao
5 mere
100 g zahăr
1 plic jeleu pentru prăjituri
1 plic frişcă vegetală
Tort de mere cu cacao şi frişcă - Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul şi praful de copt. Peste această compoziţie, torni apa sau laptele de soia şi esenţa de vanilie şi amesteci până se omogenizează. Împarţi aluatul obţinut în două, iar în una dintre părţi pui pudra de cacao. Coci fiecare parte de aluat în 2 tăvi tapetate aproximativ 35-40 de minute. Pentru umplutură, speli merele, le cureţi de coajă şi de cotor şi le tai cubuleţe. Le amesteci cu zahărul, le pui într-o cratiţă şi le înmoi, la foc mediu, 15 minute. Pui cele două blaturi unul peste altul, aranjezi peste ele merele şi torni jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe pachet. Ornezi tortul cu frişca vegetală bătută în prealabil. Dai tortul de mere cu cacao şi frişcă la frigider 3 ore înainte să-l serveşti.