Tort din morcov

Ai gustat vreodată tort de morcovi? Dacă te tentează şi vrei să prepari un astfel de desert, ai la-ndemână o reţetă simplă şi reuşită.
Ingrediente:
Pentru blat: 250 g morcovi, 3 ouă, 150 g zahăr, 80 ml ulei, 250 g făină
Pentru decor: 150 g migdale decojite, 40 g zahăr tos, 150 g zahăr pudră, 1 albuş, 1 plic zahăr vanilat, 3 sticluţe colorant alimentar verde, roşu şi galben
Pentru glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri apă fierbinte
Număr porţii: 4 Timp de preparare: 95 min Dificultate: medie
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îi fierbi cu puţină apă timp de 5 minute. Separat, baţi gălbenuşurile cu apă şi zahăr până obţii o cremă spumoasă în care adaugi treptat uleiul morcovii şi făina cernută cu praful de copt. Amesteci bine şi la final pui albuşurile bătute spumă.
Torni aluatul într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, pe care o dai la copt, la foc potrivit, 45 de minute. Între timp, prepari glazura. Opăreşti zahărul cu apă fierbinte, adaugi treptat zeama de lămâie şi freci energic până se în groaşă şi se albeşte. Pentru ornare prepari o pastă de marţipan. Macini migdalele mărunt, le amesteci cu zahărul tos, apoi cu albuşul bătut spumă tare şi adaugi treptat zahărul pudră şi zahărul vanilat, timp în care frămânţi pasta cu mâna.
Împarţi pasta în două părţi inegale pe care le amesteci cu coloranţii ali mentari. Iată cum tebuie să procedezi. Portocaliul îl obţii din amestecul de roşu cu galben. Din cantitatea mai mare, colorată portocaliu, modelezi câţiva morcovi, cărora le ataşezi frunzuliţe lucrate din marţipanul colorat în verde. Aşezi figurinele deasupra tortului.