Tort diplomat cu mere şi nuci

Probabil că este cel mai rapid tort. Doar de o jumătate de oră ai nevoie pentru a-l prepara.
Ingrediente (1 tort)
Pentru aluat 350 g biscuiţi simpli 4 linguri unt topit 2 linguri zahăr
500 ml iaurt gras
500 ml frişcă
3 mere
50 g nuci
2 plicuri gelatină incoloră
100 g zahăr
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul şi zahărul şi-i aşezi într-o tavă rotundă. Dai blatul la rece 30 de minute. Amesteci iaurtul scurs cu zahărul, adaugi frişca bătută şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni jumătate din compoziţie, aşezi un strat de mere curăţate şi feliate şi restul de compoziţie în care ai pus nuca sfărâmată. Dai tortul la rece peste noapte, iar a doua zi îl decorezi după imaginaţie.