Tort iglu cu fructe şi cremă de mascarpone

1 shutterstock 1750153985 jpg jpeg

Zmeura şi căpşunile dau savoare zilelor de vară. Sunt delicioase, proaspete, pline de aromă şi transformă deserturile în tentaţii irezistibile.

Ingrediente

Pentru ruladă:

4 ouă

125 g zahăr 

125 g făină

1 praf de sare

2 linguri zahăr pudră

250-300 g gem de căpşuni

Pentru cremă:

500 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)

600 g mascarpone

2 linguriţe extract de vanilie

250-300 g zahăr pudră

300 g căpşuni sau zmeură

Pentru cremă, mixezi smântâna rece cu mascarpone şi cu zahărul pudră, până obţii o compoziţie aerată şi fermă. Adaugi extractul de vanilie, mai mixezi 30 de secunde şi dai crema la frigder.

Pentru ruladă, pui într-un castron adânc ouăle întregi cu zahărul şi sarea. Mixezi 6-8 minute, la viteză mare, până îşi triplează volumul şi obţii o spumă groasă. Cerni făina şi o încorporezi uşor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, îl nivelezi cu o spatulă, având grijă să nu fie prea subţire. Coci blatul 8-10 minute, la 170 °C.

Scoţi blatul şi, cât este cald, îl pudrezi cu 1 lingură de zahăr pudră şi îl întorci invers, pe o altă foaie de hârtie de copt. Dezlipeşti hârtia pe care a stat în tavă, presari restul de zahăr pudră, apoi rulezi şi dai deoparte 30 de minute.

Ungi blatul cu gem pe toată suprafaţa, apoi aşezi în laterala de unde vei începe să rulezi (la 2-3 cm de margine), 4 linguri din crema de mascarpone, pe lungime. Rulezi strâns, înveleşti rulada în folie alimentară şi o dai la rece 2-3 ore.

Tapetezi un bol mare cu folie alimentară, tai felii subţiri din ruladă şi le aşezi la bază şi pe pereţii vasului. Cureţi căpşunile de codiţe, le speli, le scurgi, le tai şi le adaugi în cremă. Torni crema de mascarpone în castron, nivelezi şi închei cu un strat de felii de ruladă. Pui folie de plastic şi dai tortul la frigider peste noapte.

A doua zi, îndepărtezi folia, aşezi un platou mare peste castron şi răstorni tortul pe platou. Îndepărtezi restul foliei şi decorezi desertul cu căpşuni proaspete sau zmeură.

FOTO Shutterstock