Tort marocan

O incursiune în bucătăria marocană, printre aromele şi gusturile ademenitoare, înseamnă o excursie care îţi va rămâne mereu în suflet. Dacă ai făcut şi o incursiune în vreo cofetărie locală, cu siguranţă îţi va rămâne gândul la deliciosul tort marocan pe care vei vrea sa-l prepari chiar tu la tine acasă. dacă nu ai făcut deja rost de reţetă, îţi venime noi în ajutor.
<h2 style="font-size: 16px;">Tort marocan - Ingrediente</h2>
Pentru blat
2 ouă
75 g zahăr
15 g cacao
15 g amidon
50 g făină
1 plic zahăr vanilat
Pentru creme
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată amăruie
300 ml frişcă lichidă nebătută
300 ml frişcă bătută
3 plicuri gelatină
Pentru decor
50 g ciocolată albă rasă
<h2 style="font-size: 16px;">Tort marocan - Mod de preparare</h2>
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, cu zahărul vanilat şi le încorporezi uşor în albuşuri. Adaugi făina cernută cu pudra de cacao şi amidonul, amestecând uşor, de jos în sus. Torni blatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi coci, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute, la foc potrivit. Trebuie să prepari trei creme.
Pui un pliculeţ de gelatină la înmuiat într-un pahar cu apă rece. Aşezi, pe foc mic, 100 ml frişcă lichidă într-o cratiţă şi adaugi în ea ciocolata albă ruptă bucăţi. După ce s-a topit ciocolata, iei cratiţa de pe foc, adaugi gelatina înmuiată şi ames teci uşor. Când compoziţia este călduţă, adaugi 100 ml de frişcă bătută şi amesteci totul cu grijă. Procedezi la fel încă de două ori, doar tipurile de ciocolată diferă (cea cu lapte şi cea amăruie). Pui în forma de tort blatul, adaugi crema maro închis, apoi cea maro, iar deasupra o pui pe cea albă.
Presari ciocolată albă rasă deasupra şi dai la frigider pentru circa patru ore. Obţii un tort marocan foarte gustos şi uşor de preparat.