Tort Medovik pufos

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente din natură. Este ideală consumată ca atare, dar şi în deserturi special, cum e acest tort de inspiraţie rusească.
Ingrediente
Pentru blat:
300 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
150 g miere
125 g unt
3 ouă
100 g zahăr brun
Pentru cremă:
350 g cremă de brânză
150 g unt
150 g zahăr pudră
50 ml sirop caramel
30 g cacao
1 esenţă de vanilie
Pentru decor:
50 g miez de nucă măcinată, coaptă
30 g miere
Încălzeşti cuptorul la 160 °C şi tapetezi o formă de tort cu inel detaşabil. Combini făina cu praful de copt şi sarea. Separat, pui într-o cratiţă mierea, untul şi zahărul şi ţii pe foc, amestecând constant, până se topeşte zahărul. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Baţi ouăle şi le adaugi peste amestecul de mai sus, apoi adaugi făina şi omogenizezi. Torni blatul în formă şi-l dai la cuptor aproximativ o oră. După ce s-a răcit, îl tai în trei felii egale.
Pentru cremă, mixezi untul moale cu crema de brânză la temperatura camerei, adaugi treptat zahărul pudră, până obţii o consistenţă fină, apoi torni siropul caramel şi esenţa de vanilie. Dai deoparte un sfert din cremă şi o amesteci cu cacaua.
Întinzi un sfert din cremă peste prima foaie, aşezi a doua foaie, pui încă un sfert din cremă, ultima foaie şi îmbraci tortul cu crema simplă rămasă. Îmbraci marginile tortului cu nuca măcinată, apoi, cu o linguriţă, trasezi un model cu miere. Pui într-un poş crema cu cacao şi decorezi tortul.
FOTO Shutterstock