Tort Pădurea Neagră

1 shutterstock 256073734 jpg jpeg

Dacă ai pe cineva drag sărbătorit în această perioadă, merită să-i faci o surpriză delicioasă: tort Pădurea Neagră. Nu e o treabă uşoară, dar satisfacţia şi gustul vor fi pe măsură!

  • 280 g făină
  • 70 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 120 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă 
  • 80 ml lapte
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 1 borcan compot de vişine
  • 15 ml lichior de cireşe, opţional

Pentru crema de brânză

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 255 g cremă de brânză 
  • 75 g zahăr pudră

Pentru crema de ciocolată

  • 1 plic gelatină incoloră
  • 240 ml frişcă lichidă 
  • 200 g ciocolată neagră 
  • 30 g unt

Pentru glazură

  • 180 g zahăr pudră
  • 30 g cacao
  • 80 ml lapte 
  • 5 ml esenţă de vanilie

Combini făina cu praful de copt şi cacaua, apoi le cerni pentru a obţine o compoziţie aerată.

Amesteci uleiul cu zahărul, apoi adaugi ouăle şi mixezi 5-6 minute până se omogenizează. Încorporezi jumătate din cantitatea de ingrediente uscate, apoi torni laptele, cafeaua, lichiorul şi amesteci din nou. La final, încorporezi făina rămasă. Tapetezi o formă rotundă, cu inel detaşabil, pui compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptor, încălzit la 180 °C, aproximativ 30 de minute. Scoţi blatul din formă, apoi îl laşi la răcit, de preferabil peste noapte, înainte să-l tai în jumătate, transversal.

Pentru crema de brânză, baţi frişca lichidă, rece, până  capătă o consistenţă fină, apoi adaugi crema de brânză si zahărul pudră şi mixezi până se omogenizează.

Pentru crema de ciocolată, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Topeşti ciocolata şi untul şi le omogenizezi. Separat, baţi 4-5 minute frişca lichidă, apoi adaugi gelatina, amesteci şi încorporezi treptat ciocolata topită, mixând la viteză mică.

Într-o formă de tort înaltă, cu inel detaşabil, aşezi primul blat de tort, îl însiropezi cu compot de vişine, apoi pui trei sferturi din crema de ciocolată, o nivelezi şi pui un strat de vişine. Aşezi al doilea blat, crema de ciocolată rămasă, o nivelezi, întinzi crema de brânză, la temperatura camerei, o nivelezi şi dai tortul la rece cel puţin 3 ore.

Pentru glazură, combini cacaua cu zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie. Pui totul pe foc şi amesteci constant pentru a nu se prinde glazura. O laşi să dea în clocot, apoi o pui deoparte şi o ţii la răcorit.

Scoţi tortul din formă, torni glazura de ciocolată peste el şi-l decorezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg